niedziela, 19 lipca 2009

Gofry



Robię je już po raz kolejny
Autorką jest Bajaderka.
Przepis pochodzi z forum Cincin

Cytuję:
Lekkie jak piórko, pyszne z bita śmietaną i owocami

2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, żółtka oddzielone od białek

Rozgrzać gofrownicę.

Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
Białka ubić na sztywna piane i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy na
rumiano- około 2-3 minut



Podawać z bita śmietaną lub ulubionymi dodatkami.

Koniec cytatu :)

Ja, marghe, do ciasta dodaję cukier puder. Nie za dużo, ale jednak. Lubię słodkie gofry.
Aha, i piekę przynajmniej 4 minuty.

Tutaj z domowej roboty galaretką z malin.

1 komentarz: