Miało być gazpacho, ale ja jednak nie przepadam za papryką, więc zakombinowałam i wyszło mi takie coś.
6 pomidorów
Pół czerwonej cebuli
Ząbek czosnku
Łyżka octu balsamicznego
Sól
Pieprz
1 cukinia
Sok z połowy cytryny
Sos tabasco zielony – kilka kropel
Ocet winny
Feta
Pomidorki koktajlowe
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek. Niestety trzeba, w przeciwnym razie zupa będzie zbyt wodnista.
Zmiksować pomidory z cebulą i czosnkiem. Wlać ocet balsamiczny . Posolić i doprawić pieprzem.
Odstawić do lodówki
Cukinię pokroić w drobną kostkę
Zagotować niewielką ilośc wody, posolić ją, wlać nieco octu winnego i cytryny. Wrzucić cukinie i podgotować 2 minuty.
Osączyć, wrzucić do miski, skropić cytryną, dodać tabasco. Przestudzić i odstawić do lodówki.
Zupę podawać z cukinią, feta pokrojoną w kostkę i pomidorkami
Pół czerwonej cebuli
Ząbek czosnku
Łyżka octu balsamicznego
Sól
Pieprz
1 cukinia
Sok z połowy cytryny
Sos tabasco zielony – kilka kropel
Ocet winny
Feta
Pomidorki koktajlowe
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek. Niestety trzeba, w przeciwnym razie zupa będzie zbyt wodnista.
Zmiksować pomidory z cebulą i czosnkiem. Wlać ocet balsamiczny . Posolić i doprawić pieprzem.
Odstawić do lodówki
Cukinię pokroić w drobną kostkę
Zagotować niewielką ilośc wody, posolić ją, wlać nieco octu winnego i cytryny. Wrzucić cukinie i podgotować 2 minuty.
Osączyć, wrzucić do miski, skropić cytryną, dodać tabasco. Przestudzić i odstawić do lodówki.
Zupę podawać z cukinią, feta pokrojoną w kostkę i pomidorkami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz