niedziela, 19 lipca 2009
Gofry
Robię je już po raz kolejny
Autorką jest Bajaderka.
Przepis pochodzi z forum Cincin
Cytuję:
Lekkie jak piórko, pyszne z bita śmietaną i owocami
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
1 łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
2 jajka, żółtka oddzielone od białek
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę.
Białka ubić na sztywna piane i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy na
rumiano- około 2-3 minut
Podawać z bita śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Koniec cytatu :)
Ja, marghe, do ciasta dodaję cukier puder. Nie za dużo, ale jednak. Lubię słodkie gofry.
Aha, i piekę przynajmniej 4 minuty.
Tutaj z domowej roboty galaretką z malin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oo gofry:) jak ja daaaawno ich nie jadłam:(
OdpowiedzUsuń