Wczoraj nagotowałam za dużo fasolki szparagowej (na pesto), trza było ją zutylizować.
Fasolka szparagowa – spora garść
4 jajka
2 pomidory
Feta – pół opakowania Apetiny. Do sałatek jest w porządku.
Kapary
Sos
Oliwa, sok z cytryny, musztarda Dijon, musztarda gruboziarnista, ciut octu winnego (niekoniecznie), pieprz, sól (niewiele), swieży tymianek
Fasolkę gotować 15 minut
Jaka ugotować na twardo
Pomidory obrać ze skórki
Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem i zajadać.
Dobrze wchodzi w ciepłe dni.
fasolka bardzo lubi się z pomidorami
OdpowiedzUsuńi ja czasem robię taką letnią sałatkę
ale bez kaparów - tych nigdy nie jadłam
kolorowo i smacznie :-)
ja bardzo lubię taka sałatkę, ale podobnie jak asiejka bez kaparów ;)
OdpowiedzUsuńA ja mam sklerozę. W sosie jest jeszcze tymianek..
OdpowiedzUsuńZaraz zmienię.