piątek, 13 marca 2009

Spaghetti z krewetkami i pomidorami


krewetki mrożone rozmrozić
krewetki świeże obrać itp
kilka pomidorów obrać ze skórki i pozbawić pestek. Pokroić w kostkę.
Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 cytryny
Na patelnię wlać oliwę, wcisnąć 2 ząbki czosnku i wkruszyć 1 papryczkę . Podsmażyć chwilę, wrzucić krewetki, smażyć kilka minut, nie dłużej , skrapiając sokiem z cytryny, wrzucić skórkę, posolić. Krewetki zdjąć z patelni, na patelnię wlać odrobinę wina białego i wrzucić łyżkę masła,
odparować.
Makaron gotować, krewetki znów wrzucić na patelnię, dodać pomidory.
Zagrzać całość, wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i zajadać

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz