czwartek, 12 marca 2009

Sałatka ze szpinaku, boczku i ciepłych ziemniaków


Kilka ziemniaków (najlepsze byłyby młode, ale cóż zrobić) umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę, skropić oliwą. Wstawić na jakieś 30 minut do mocno rozgrzanego piekarnika. W trakcie pieczenia przewrócić je do góry brzuchem :D
Ugotować 3 jajka, przestudzić, obrać, pokroić w ćwiartki
Kilka plastrów boczku / bekonu pokroić drobno i bardzo porządnie wysmażyć.
Szpinak umyć
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół.
Wszystkie składniki wymieszać (ziemniaki powinny być ciepłe). Polać sosem
SOS: starty parmezan, ciut octu winnego, ciut majonezu, pół ząbka czosnku, pieprz. Zmiksować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz