Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić nieobrany ząbek czosnku i 1 papryczkę ostrą.
Cukinię pokroić w słupki i wrzucić na patelnię.
Wlać łyżkę wody i wcisnąć sok z 1/2 cytryny (cytryny jest duzo bo lubię :-D .. dla wrażliwych podniebień sugestia - wkropić mniej).
Porwać kilka listków bazylii i dodać. Posolić, popieprzyć. Poddusić całość. Cukinia musi pozostać chrupiąca.
3 pomidory obrać i pozbawić pestek. Pokroić w paseczki. Wrzucić do miski razem z : 2 ząbkami pokrojonymi w plasterki, 1 łyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy. Posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać i odstawić
Porwać kilka listków bazylii i dodać. Posolić, popieprzyć. Poddusić całość. Cukinia musi pozostać chrupiąca.
3 pomidory obrać i pozbawić pestek. Pokroić w paseczki. Wrzucić do miski razem z : 2 ząbkami pokrojonymi w plasterki, 1 łyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy. Posolić, popieprzyć, dokładnie wymieszać i odstawić
Makaron ugotować.
Wymieszac z ciepła cukinią i zimnymi pomidorami
Posypać listkami rucoli
Posypać listkami rucoli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz