niedziela, 15 marca 2009

Gaba poleca książki kulinarne dla dzieci














































ciąg dalszy nastapi

8 komentarzy:

  1. Cecylka jest cudna!
    mam dwie części
    niebieską i zieloną
    czyli bodajże 2 i 3
    pierwszej mi brakuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest jeszcze Cecylka Knedelek i Wielkanoc :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tak i tam jest baranek taki z masła -w tej Wielkanocnej ,myślałam że może będzie Cecylka na Boże Narodzenie :)
    W tym o Bubie jest przepis na takie ciasto cytrynowe i sobie w księgarni spisałam ,ale zgubiłam kartkę :D
    Człowiek niby dorosły a jak dziecko

    OdpowiedzUsuń
  4. Margot, wpisać Ci ten przepis?

    OdpowiedzUsuń
  5. Marghe, jakby to nie było kłopotem to proszę

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy chodzi o przepis na Ciasto cioci Miś?

    6 zół6 żółtek
    Puszka skondensowanego mleka – słodzonego
    Pół szklanki soku cytryny
    1 paczka biszkoptów
    3 łyżki masła

    Biszkopty pokruszyć, wsypać na dno żaroodpornego naczynia,
    Oblać stopionym masłem, wymieszać, zapiekać 5 minut w temperaturze 180 stopni
    Do miksera wrzucić żółtka, mleko (wolną strużką, co chwila ze sobą miksując) i sok z cytryny.
    Masę wylać na biszkopty
    Piec 25 – 30 minut
    Ostudzić.
    Wstawić do lodówki.

    OdpowiedzUsuń
  7. tak ,o te ciasto Marghe ,dziękuje

    OdpowiedzUsuń