czwartek, 12 marca 2009

Cytrynowy kurczak z masłem musztardowym


Zmiksować: 1 – 2 łyżki oliwy z natką pietruszki, bazylią, miętą (ilości dowolne), solą i 2 ząbkami czosnku

Kurze piersi marynować przez minimum 1 h w ziołowej miksturze i wymieszanej z sokiem z 1 niedużej cytryny

Masło ,musztardowe : wymieszać 50 g masła , skórką z 1 cytryny (lub limonki), solą2 łyżkami gruboziarnistej musztardy, bazylią i 2 ząbkami zmiażdżonego czosnku

Masło zawinąć w folię formując wałek, wstawić do lodówki

Piekarnik rozgrzać do ok. 200 stopni

Mięso przesmażyć na patelni gilowej, włożyć do żaroodpornego naczynia razem z powstałym w czasie pieczenia sosem i piec aż będzie gotowe :D

Podawać z plastrami masła musztardowego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz