czwartek, 30 kwietnia 2009

Tagliatelle z cytrynowym łososiem


Zakupiłam wędzonego łososia z cytryną.. Jako, że nie jestem fanką jedzenia go na zimno postanowiłam wykorzystać go do zrobienia obiadu.
Powstał makaron łososiowo cytrynowy

Tagliatelle gotować w dużej ilości osolonej wody. Łososia pokroić dość drobno.
Jedną cytrynę sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.
Na patelnie wlać oliwę, wrzucić startą skórkę, dodać rybę. Przesmażyć.
Podlać białym winem, wlać sok z cytryny (niekoniecznie z całej J ) i dodać łyżeczkę masła.
Poddusić, podlać wodą spod makaronu. Doprawić niedużą ilością soli i ostrej suszonej papryczki oraz sporą ilością pieprzu. Pod sam koniec gotowania wrzucić pokrojone w ćwiartki pomidory koktajlowe.
Makaron wrzucić na patelnię z sosem, wymieszać i zajadać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz