Inspirowany przepisem znalezionym na jednej z włoskich stron. Usiłuję znaleźć i nie moge :(
Sos nr 1: Oliwę z oliwek wymieszać z 1 – 2 łyżeczkami musztardy Dijon, sokiem z cytryny, kilkoma kroplami octu balsamicznego i szczyptą soli. Wymieszać dokładnie
Pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Pęczek drobnego szczypiorku posiekać. Połowę wymieszać z pieczarkami, doprawić sosem. Odstawić.
Listki młodego szpinaku umyć i osuszyć.
Jajka przepiórcze ugotować, ostudzić, obrać, przekroić na pół.
Szpinak ułożyć na talerzu. Na szpinak wyłożyć pieczarki , wokół poukładać jajka. Posypać szczypiorkiem.
Oddzielnie (w sosjerce) przygotować sos nr 2:
Oliwa
Sól
Biały pieprz
Pół łyżeczki musztardy Dijon
Sok z połówki cytryny
Sos worcestershire
Super danie jak dla mnie i bardzo ładnie wygląda
OdpowiedzUsuń