wtorek, 28 kwietnia 2009

Pieczarkowo..

Inspirowany przepisem znalezionym na jednej z włoskich stron. Usiłuję znaleźć i nie moge :(


Sos nr 1: Oliwę z oliwek wymieszać z 1 – 2 łyżeczkami musztardy Dijon, sokiem z cytryny, kilkoma kroplami octu balsamicznego i szczyptą soli. Wymieszać dokładnie

Pieczarki pokroić w drobną kostkę.
Pęczek drobnego szczypiorku posiekać. Połowę wymieszać z pieczarkami, doprawić sosem. Odstawić.
Listki młodego szpinaku umyć i osuszyć.
Jajka przepiórcze ugotować, ostudzić, obrać, przekroić na pół.

Szpinak ułożyć na talerzu. Na szpinak wyłożyć pieczarki , wokół poukładać jajka. Posypać szczypiorkiem.

Oddzielnie (w sosjerce) przygotować sos nr 2:
Oliwa
Sól
Biały pieprz
Pół łyżeczki musztardy Dijon
Sok z połówki cytryny
Sos worcestershire

1 komentarz: