250 g poziomek mrożonych lekko rozmrozić; wrzucić do garnka, posypać niewielką ilością brązowego cukru, dodać skórkę i sok z 1 pomarańczy . Poddusić.
2 listki żelatyny zalać niewielką ilością wody , odstawić na 5 minut. Po 5 minutach osączyć, wrzucić do owoców, wymieszać. Owoce przetrzeć prze sitko
Ciasto wg Ainsleya
masa czekoladowa: 6 listków żelatyny rozpuścić (postąpić jw.)
400 ml śmietany kremówki zagotować (albo mocno podgrzać)
350 g czekolady pokruszyć, zalać śmietaną i wymieszać dokładnie, dodać osączoną żelatynę.
Masę z białej czekolady przestudzić, wsypać trochę groszków czekoladowych, wylać na ciasto, pozwolić, żeby całość się ścięła i dopiero posmarować masą poziomkową.
Masę z białej czekolady przestudzić, wsypać trochę groszków czekoladowych, wylać na ciasto, pozwolić, żeby całość się ścięła i dopiero posmarować masą poziomkową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz