środa, 11 listopada 2009
Marchewka na ostro kwaśno
Jako, że mąż uczulony na surową marchew to trza było ją jako przerobić, żeby mógł zjesc, a że lubi ostre potrawy to wysz>ło co takiego:
Kilka marchewek
pół cytryny
1 pomarańcza
Sól
Pieprz
Papryczki jalapeno – ilość według upodobań
Łyżeczka gorczycy
Pół łyżeczki musztardy w proszku
Marchewki pokroić w talarki.
Wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy.
Papryczki drobno posiekać
Marchew wrzucić do garnka, zalać sokiem, doprawić musztardą, solą i pieprzem. Dodać gorczycę. Gotować jakieś 20 minut (można dłużej jeśli ktoś woli bardziej miękką marchew). Gdyby w czasie gotowania sok się wygotować należy podlać wodą.
Wrzucić posiekaną papryczkę, zamieszać i już
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
też robię coś podobnego - z tym, że marchwekę gotuję całą i dopiero potem obieram i kroję (duużo smaczniejsza). i miast musztardy ocet + miód.
OdpowiedzUsuń