środa, 4 listopada 2009
Kolorowe tagliatelle
Makaron
Kilka plasterków szynki parmeńskiej lub innej suszonej
Kilka suszonych pomidorów (tych w oleju)
2 – 3 łyżki oleju spod pomidorów
2 ząbki czosnku
Orzeszki pinii i orzeszki pistacjowe – ilość wedle upodobań
Makaron gotować
Szynkę pokroić dość drobno, część wrzucić na patelnię z oliwą spod pomidorów, cześć odłożyć. Tę na patelni przesmażyć na chrupko, dodać posiekany czosnek.
Pomidory pokroić, dodać do przesmażonej szynki razem z orzeszkami.
NA patelnię wlać 2 – 3 łyżki wody spod makaronu.
Makaron odcedzić, wrzucić na patelnię z szynką i pomidorami, posypać surową szynka i świeżo startym parmezanem. Doprawić do smaku
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
siła tkwi w prostocie i kolorach!
OdpowiedzUsuń