czwartek, 3 września 2009
Jajo w pomidorze czy jak kto woli pomidor faszerowany
Przepis pochodzi z ostatniego numeru Mojego Gotowania
Odrobinę go podrasowałam
4 pomidory (i u mnie malinowe)
4 jajka
300 g żółtego sera
Szklanka soku pomidorowego
Bazylia świeża
Sól
Pieprz
chili
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Pomidorom odkroić „czapeczki”, wydrążyć. Miąższu nie wyrzucać
Ser żółty zetrzeć
Miąższ rozdrobnić, wymieszać z serem, wlać sok pomidorowy, wrzucić porwaną bazylię, doprawić solą , pieprzem i chili.
Do żaroodpornych miseczek włożyć nieco masy, w środek wetknąć wydrążonego pomidora, wbić jajko, posolić, popieprzyć.
Wstawić do piekarnika
Zapiekać aż jajo się zetnie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
z dodatkiem bazylii musi smakować wybornie
OdpowiedzUsuńKolejna swietna propozycja Marghe :)
OdpowiedzUsuńNie moja Bea, gazetowa :)
OdpowiedzUsuńAle przez Ciebie wypatrzona i ulepszona! :))
OdpowiedzUsuń