czwartek, 20 sierpnia 2009
Kurcze pieczonka
Kurczaka nieco podziurawić
Kilka łyżeczek musztardy Dijon wymieszać z kilkoma łyżeczkami sambala. Doprawić solą , pieprzem i niewielka ilością chili w proszku (niekoniecznie)
Wysmarować masą kurczaka, wymasować go porządnie.
Do środka wetknąć mu pokrojone w cząstki cytrynę i pomarańczę
W brytfance ułożyć plastry cytryny, kilka marchewek. Na nich ułożyć kurczaka.
Można go dodatkowo skropić zwykła oliwa lub olejem chili.
Piec .. tyle ile trzeba, żeby się upiekł , he..
Nasz był dorodny więc siedział w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni dobre 2 godziny.
Po godzinie można nielota przewrócić do góry brzuchem, żeby się ładnie ze wszystkich stron zrumienił.
Nie umiem robić zdjęć nielotom :D
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz