piątek, 30 października 2009

Jajeczno serowe kotlety

Wczorajszy swojski obiad :)

7 jajek
Sporo :) startego żółtego sera
Bułka / kajzerka
Mleko
Sól
Natka lub szczypiorek
Odrobina chili w proszku
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Bułka tarta

6 jajek ugotować na twardo, zetrzeć na tarce
Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć
Ugotowane jajka wymieszać z jajkiem surowym, serem, bułką, chili, solą, pieprzem i natką (lub szczypiorkiem)
Formować kotlety
Panierować w bułce
Smażyć

2 komentarze:

  1. bardzo lubie takie kotlety,pycha sa :) :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak sporo sera to musi być bobowe ;) (i smakowo i kalorycznie ;P )

    OdpowiedzUsuń