Na Kuchni.tv leci program o takim tytule.
Program do bani, ale tytuł sobie pożyczę. Chociaż jakby tak policzyc to składników mam więcej niż cztery.. nic to
Jak wykorzystać zalegające w szafce kupne pesto bazyliowe?
Ano trza je jakoś wzbogacić.
Ja to zrobiłam na dwa różne sposoby.
Wersja pierwsza
Pesto
Pomidorki koktajlowe
Mozzarella
Sporo świeżego parmezanu
Pieprz
Makaron
Makaron gotować, Ppesto rozrobić z 1 – 2 łyżkami wody spod makaronu.
Wymieszać z makaronem.
Dodać pomidorki, mozzarellę i parmezan.
Wersja druga
Do miksera wrzucić:
Pesto
Świeżą bazylię
Oliwę cytrynową
Ciut soku z cytryny
Duuuużo parmezanu
Pieprz
Pesto rozrobić z wrząca woda spod makaronu. Wymieszać z makaronem. Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz