czyli barszcz inaczej ;-)
Ponownie przepis z tej oto książki
http://www.amazon.com/Ultimate-Fat-Free-Cookbook-Step-Step/dp/1859673554
Moją uwagę zwróciło dziwne połączenie smaków i.. ocet, który uwielbiam J
300 g pokrojonej w piórka czerwonej cebuli
300 g ugotowanych i pokrojonych w paseczki buraków
2 posiekane ząbki czosnku
Litr , półtora gorącego wywaru (mięsny, warzywny..) lub wody
2 – 3 łyżki oliwy
2 - 3 łyżki malinowego octu
Jogurt naturalny
Ugotowany makaron – najlepiej drobny
Szczypiorek
sól
pieprz
chili
Do garnka wlać oliwę, na zimną wrzucić czosnek i cebulę. Smażyć przez około 15 minut, aż całość zmięknie.
Dodać buraki, zalać wodą lub wywarem. Doprawić do smaku sola, pieprzem i chili. Wlać ocet. Wrzucić makaron.
Podawać z kleksem z jogurtu i szczypiorkiem
http://www.amazon.com/Ultimate-Fat-Free-Cookbook-Step-Step/dp/1859673554
Moją uwagę zwróciło dziwne połączenie smaków i.. ocet, który uwielbiam J
300 g pokrojonej w piórka czerwonej cebuli
300 g ugotowanych i pokrojonych w paseczki buraków
2 posiekane ząbki czosnku
Litr , półtora gorącego wywaru (mięsny, warzywny..) lub wody
2 – 3 łyżki oliwy
2 - 3 łyżki malinowego octu
Jogurt naturalny
Ugotowany makaron – najlepiej drobny
Szczypiorek
sól
pieprz
chili
Do garnka wlać oliwę, na zimną wrzucić czosnek i cebulę. Smażyć przez około 15 minut, aż całość zmięknie.
Dodać buraki, zalać wodą lub wywarem. Doprawić do smaku sola, pieprzem i chili. Wlać ocet. Wrzucić makaron.
Podawać z kleksem z jogurtu i szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz