pół słoika suszonych pomidorów
1 pomidor świeży (najlepiej bez pestek), obrany ze skórki
1 ząbek czosnku
pół pęczka bazylii
kilka listków mięty
80 g świeżo startego parmezanu
pieprz
sól (niedużo)
oliwa - nie umiem podać ilości, musi jej być tyle, żeby lekko rozcieńczyła sos
Makaron gotować
Pozostałe składniki zmiksować na dość gładką masę, dodając stopniowo oliwę.
Do sosu wlać 2 - 3 łyżki wrzątku spod makaronu. Wymieszać.
Makaron połączyć z sosem
I to by było na tyle :)
WY-SMIE-NI-TE! i takie banalne :) dodalam jeszcze troche orzeszków piniowych, więcej czosnku i na koniec pokrojona szynke prosciutto - palce lizac :)
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńW prostocie siła
Czy suszone pomidory miksujesz razem z olejową zalewą?
OdpowiedzUsuńSprytnyserku, z odrobiną :)
Usuń