poniedziałek, 21 maja 2012

Sałatka ziemniaczana z pomidorami

600 g młodych ziemniaków
3 pomidory
garść oliwek
3 łyżki kaparów
2 -3 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
1 - 2  łyżki octu winnego
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
natka

Ziemniaki ugotować (ze skórką)
Przestudzić, pokroić .
Oliwę, ocet, sól i pieprz i musztardę wymieszać. Sosem zalać ziemniaki.
Oliwki pokroić
,Pomidory pokroić (można je obrać ze skóry)
Natkę posiekać

Ziemniaki wymieszać z pomidorami, oliwkami i kaparami. Odstawić, żeby całość się przegryzła.
 Posypać natką




4 komentarze:

  1. Bardzo oryginalna sałatka, jeszcze takiej nie widziałam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Takiego komentarza się nie spodziewałam :)
      Myślałam, że to dość oklepane smaki

      Usuń
  2. Melduję, ze też nie dodawałam jeszcze musztardy gruboziarnistej do pyrków, a muszę powiedzieć, że wiele rzeczy już do nich pakowałam :D

    Pozdrawiamy Tapedna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu, ja musztardę kocham miłością wielką i pcham ją gdzie tylko się da :)

      Usuń