600 g młodych ziemniaków
3 pomidory
garść oliwek
3 łyżki kaparów
2 -3 łyżeczki musztardy gruboziarnistej
1 - 2 łyżki octu winnego
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
natka
Ziemniaki ugotować (ze skórką)
Przestudzić, pokroić .
Oliwę, ocet, sól i pieprz i musztardę wymieszać. Sosem zalać ziemniaki.
Oliwki pokroić
,Pomidory pokroić (można je obrać ze skóry)
Natkę posiekać
Ziemniaki wymieszać z pomidorami, oliwkami i kaparami. Odstawić, żeby całość się przegryzła.
Posypać natką
Bardzo oryginalna sałatka, jeszcze takiej nie widziałam.
OdpowiedzUsuńTakiego komentarza się nie spodziewałam :)
UsuńMyślałam, że to dość oklepane smaki
Melduję, ze też nie dodawałam jeszcze musztardy gruboziarnistej do pyrków, a muszę powiedzieć, że wiele rzeczy już do nich pakowałam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy Tapedna
Kasiu, ja musztardę kocham miłością wielką i pcham ją gdzie tylko się da :)
Usuń