wtorek, 19 stycznia 2010

Koza w burakach


Kilka buraków
Cebula czerwona
Opakowanie koziego serka lub twarożku
Orzeszki ziemne bez soli i tłuszczu
Ciut orzeszków ziemnych solonych
Pistacje

Sos:
Oliwa, ocet balsamiczny jeżynowy, musztarda Dijon, miód
Buraki ugotować lub upiec. Schłodzić, obrać i pokroić w plasterki
Składniki sosu wymieszać
Orzechy rozdrobnić
Cebulę pokroić w piórka
Ser pokruszyć; jako, że my mieliśmy miękki twarożek, musiałam drania wycisnąć szprycą :D

Układać na zmianę buraki i cebulę, posypać serem i orzeszkami, polać sosem.

5 komentarzy:

  1. no tak się zastanawialam jaka koza, czy jakąś dorwałaś i ten tego... a tu serek ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. No wiesz, a już chciałam Cię męczyć, gdzie dorwałaś kozinę... ;)
    Takie połączenie bardzo lubię, btw.

    OdpowiedzUsuń
  3. jezu dzięki
    lekarz zalecił mi jedzenie buraków... których szczerze nie cierpię
    może takie danie pomoże mi się przełamać :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dariuszu, mam jeszcze jakies przepisy z burakami. Chcesz?

    OdpowiedzUsuń