środa, 27 stycznia 2010
Melonowa rasayana
Wg Anjum „Indian Food Made Easy”
225 g melona (waga po obraniu ze skóry i pozbawieniu pestek) – pokrojonego w kostkę
225 ml mleka kokosowego
2 łyżki cukru
Pestki czy, jak kto woli, nasiona, z połowy owocu granatu
Lód (niekoniecznie)
Ew. migdały w płatkach
Melona wrzucić do miski, lekko rozgnieść palcyma własnymi :D tak, żeby zaczął puszczać sok ale się nie rozciapciolił :D
Wlać mleko kokosowe, posłodzić i dokładnie wymieszać.
Wmieszać nasiona / pestki.
Ew. posypać migdałami
Na dno każdej miseczki włożyć łyżkę pokruszonego lodu, na wierzch wyłożyć sałatkę..
Ja tam wstawiłam całość do lodówki :D a na dno kieliszków (miseczek dekoracyjnych nie posiadam) wrzuciłam gołego melona.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dziękuję bardzo za ten przepis :)
OdpowiedzUsuńAlez proszę bardzo :D :D
OdpowiedzUsuńmniam :)
OdpowiedzUsuńAleż upalnie się od razu zrobiło!:)
OdpowiedzUsuń