środa, 27 stycznia 2010

Melonowa rasayana


Wg Anjum „Indian Food Made Easy”

225 g melona (waga po obraniu ze skóry i pozbawieniu pestek) – pokrojonego w kostkę
225 ml mleka kokosowego
2 łyżki cukru
Pestki czy, jak kto woli, nasiona, z połowy owocu granatu
Lód (niekoniecznie)
Ew. migdały w płatkach

Melona wrzucić do miski, lekko rozgnieść palcyma własnymi :D tak, żeby zaczął puszczać sok ale się nie rozciapciolił :D
Wlać mleko kokosowe, posłodzić i dokładnie wymieszać.
Wmieszać nasiona / pestki.
Ew. posypać migdałami

Na dno każdej miseczki włożyć łyżkę pokruszonego lodu, na wierzch wyłożyć sałatkę..
Ja tam wstawiłam całość do lodówki :D a na dno kieliszków (miseczek dekoracyjnych nie posiadam) wrzuciłam gołego melona.

4 komentarze: