piątek, 22 stycznia 2010
Zawijasy kurzęco serowe
1 duża kurza piers
100- 150 g emmentalera
1 mozzarella
8 plastrów szynki suszonej
Musztarda - ilość wg uznania. Ja użyłam gruboziarnistej wymieszanej z Dijon
Pieprz
Nieco soli
Olej ./ oliwa
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Mięso pokroić w plastry, rozbić.
Sery zmiksować, dodać musztardę.
Masą serową smarować plastry mięsa. Każdą roladkę zawinąć w 2 plastry szynki.
Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą.
Piec około 20 minut.
Zostało mi nieco nadzienia i 2 plasterki szynki.
Wrzuciłam do miksera, wbiłam jajko, dodałam odrobinę bułki tartej.
Obtoczyłam w bułce i usmażyłam na oleju.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo apetyczne mięsko :)
OdpowiedzUsuńmi to drugie bardzo przypadło do gustu, choc te peirwsze zawijaski tez niczego sobie, a gdzie można dorwać taką szynę wysuszoną?
OdpowiedzUsuńAga-aa szynka parmeńska jest suszona.
OdpowiedzUsuńAle są też inne. Całkiem smaczna bywa w Lidlu.
W sumie może być też wędzona :)
a w Lidlu to z tych paczkowanych? bo raz chciałam kupić paczkowaną jakąś wedlinkę i jak zobaczyłam zieloną poświatę to zrezygnowałam...
OdpowiedzUsuńTak, z paczkowanych.
OdpowiedzUsuńKupuję dośc często i jeszcze nigdy się nie nacięłam :)
tez nie raz juz kupywałam tą szynke w lidlu i nic się z nią nie działo :) bardzo ładny blog :)) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMarghe,
OdpowiedzUsuńjestem pod wrażeniem Twojego bloga, lekki dowcipny styl i bardzo ladne zdjecia. Chcialam znalezc jeden przepis a sie zaczytalam na godzine. Czuje w Tobie pokrewna dusze. Czy moze masz przepis Anjum na deser z melonem i mlekiem kokosowym posypany pestkami granatu? Albo moze mniej wiecej pamietasz jak ona to robila?
BArdzo Ci dziękuję za miłe słowa.
OdpowiedzUsuńCo do deseru Anjum dałabym glowę, że go robiłam.
TZn robiłam na bank tylko jak widac nie wrzuciłam na bloga. Postaram się wieczorem wklepać :)
Mniamm, miodzio :) Wpisuję na listę do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń