Kilka buraków
Cebula czerwona
Opakowanie koziego serka lub twarożku
Orzeszki ziemne bez soli i tłuszczu
Ciut orzeszków ziemnych solonych
Pistacje
Sos:
Oliwa, ocet balsamiczny jeżynowy, musztarda Dijon, miód
Buraki ugotować lub upiec. Schłodzić, obrać i pokroić w plasterki
Składniki sosu wymieszać
Orzechy rozdrobnić
Cebulę pokroić w piórka
Ser pokruszyć; jako, że my mieliśmy miękki twarożek, musiałam drania wycisnąć szprycą :D
Układać na zmianę buraki i cebulę, posypać serem i orzeszkami, polać sosem.
To musi byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńno tak się zastanawialam jaka koza, czy jakąś dorwałaś i ten tego... a tu serek ;)
OdpowiedzUsuńNo wiesz, a już chciałam Cię męczyć, gdzie dorwałaś kozinę... ;)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie bardzo lubię, btw.
jezu dzięki
OdpowiedzUsuńlekarz zalecił mi jedzenie buraków... których szczerze nie cierpię
może takie danie pomoże mi się przełamać :)
Dariuszu, mam jeszcze jakies przepisy z burakami. Chcesz?
OdpowiedzUsuń