czwartek, 20 września 2012

Ryż pomidorowy

Właśnie doszłam do wniosku, że jesteśmy uzależnieni od pomidorów.
Gdzie nie spojrzeć tam pomidory :D
No to i do ryżu dodałam

W tym przypadku nie jestem w stanie podać proporcji, danie było robione na oko.

Ryż
Sok pomidorowy
sos worcestershire
sos sriracha
pieprz
sól
sok z cytryny
woda

kilka żółtych pomidorów (żółte bo się fajnie kolorystycznie komponują, nic poza tym )
szczypiorek

Sok pomidorowy  zagotować z dodatkiem wody.
Doprawić do smaku wyżej wymienionymi dodatkami.
Wrzucić ryż, gotować aż wchłonie prawie cały sok.
Podawać z pomidorami. Posypać szczypiorkiem




4 komentarze:

  1. Bardzo lubię ryż pomidorowy. I też zdecydowanie należę do pomidoroholików.

    OdpowiedzUsuń
  2. Marghe, to po prostu Ci pomidorówka wyszła :D


    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń