środa, 7 listopada 2012

Prosta pasta z wędzonej makreli

Pisząc pasta bynajmniej nie mam na myśli makaronu ;)

1 duża wędzona makrela
4 jajka
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
pieprz
odrobina soli (niekoniecznie)
kilka kropel cytryny

Jajka ugotować na twardo.
Zetrzeć na tarce albo drobno posiekać
Rybę oczyścić z ości, rozdrobnić.

Połączyć rybę, jajka, majonez, musztardę, doprawić do smaku pieprzem i ew. solą. Dodać cytrynę
Gotowe :)

10 komentarzy:

  1. Domowe pasty na kanapki bija na glowe te, ktore mozna kupic w sklepach.

    OdpowiedzUsuń
  2. ten przepis idealnie pasuje do mojego konkursu śniadaniowego. szczegóły na http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Błonnika to w mojej paście nie za dużo ;)
      No chyba, że weźmiemy pod uwagę chleb, z którym ją podałam

      Usuń
  3. Ja dodaję jeszcze drobno posiekaną cebulkę. Wychodzi bajeczne :) Justyna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Następnym razem też dodam, dziękuję za sugestię

      Usuń
  4. Super pasta, przypomina mi dzieciństwo. Tata zawsze robił bardzo podobną pastę, tylko, że z cebulką. Mniami! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja dopiero od niedawna się nią zajadam.
      Może moja córka za parę lat tak o niej napisze jak Ty , Zielaczku :)

      Usuń
  5. Witam.
    Poszukuję osób do biznesu. Mogą to być osoby z całej Polski, jednakże powinny spełniać pewne kryteria. Można się o nich dowiedzieć poprzez darmową rejestrację :
    http://www.benefiter.pl/landing/biznes-dla-ciebie/

    Bardzo proszę o pisanie i rozpowszechnianie ;-)
    Pozdrawiam
    Agnieszka Kudlak

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja bardzo proszę o nie zamieszczanie tego typu apeli na moim blogu.
      Niedługo usunę Pani wpis

      Usuń