środa, 21 listopada 2012

Kurczak w pomidorach z czerwoną pastą curry

Się Osobisty domagał czegoś ostrego. Znowu.
Jakiś monotematyczny się ostatnio zrobił :D
Ale niech ma skoro lubi

2 piersi kurze
2 puszki pomidorów (krojonych)
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżka czerwonej pasty curry.
Ciut kolendry świeżej*

Piersi umyć, oczyścić i pokroić w kostkę
Czosnek pokroić w plasterki
Olej rozgrzać, wrzucić czosnek i pastę curry. Przesmażyć . Nie przypalić czosnku!

Wlać pomidory, doprawić sosem rybnym.
Zagotować.
Dodać mięso, wrzucić kolendrę.
Dusić circa 20 minut.

Podawać z ryżem


* może być więcej niz ciut ;), mnie akurat ostał się ciut i to lekko podwiędniętej, dlatego dorzuciłam DO sosu,

2 komentarze: