Jakiś monotematyczny się ostatnio zrobił :D
Ale niech ma skoro lubi
2 piersi kurze
2 puszki pomidorów (krojonych)
2 ząbki czosnku
2 łyżki oleju arachidowego
2 łyżki sosu rybnego
1 łyżka czerwonej pasty curry.
Ciut kolendry świeżej*
Piersi umyć, oczyścić i pokroić w kostkę
Czosnek pokroić w plasterki
Olej rozgrzać, wrzucić czosnek i pastę curry. Przesmażyć . Nie przypalić czosnku!
Wlać pomidory, doprawić sosem rybnym.
Zagotować.
Dodać mięso, wrzucić kolendrę.
Dusić circa 20 minut.
Podawać z ryżem
* może być więcej niz ciut ;), mnie akurat ostał się ciut i to lekko podwiędniętej, dlatego dorzuciłam DO sosu,
jak to dwuznaczenie zabrzamiało ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
:D
Usuń