środa, 5 czerwca 2013

Ciecierzyca, fasolka, suszone pomidory i..

parę innych składników :)

2 puszki ciecierzycy (można też samodzielnie ugotować :) )
1 puszka fasolki szparagowej - dwukolorowej (w sezonie świeża mile widziana)
10 suszonych pomidorów
2 łyżki papryczek jalapeno
2 świeże pomidory
1 puszka dobrego tuńczyka ww oleju
kilka łyżek kaparów

sos:
1 łyżka oleju spod pomidorów
2 łyżki oliwy cytrynowej
2 łyżki octu z pomidorów
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka musztardy z suszonymi pomidorami
sól (niedużo)
pieprz

Fasolkę i ciecierzycę opłukać i osączyć.
Tuńczyka osączyć.
Pomidory suszone rozdrobnić.
Pomidory świeże pokroić w kostkę.
Papryczki jalepeno posiekać drobno.

Wsio wrzucić do miski :D, dodać kapary i tuńczyka.
Schłodzić.

Składniki sosu połączyć, dokładnie wymieszać.
Polać sosem. Zajadać



4 komentarze:

  1. rozpusta... ale ja rozpustnica jestem ;)

    Pozdrwiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja ostatnio wsuwam wszystko co ma tunczyka i suszone pomidory. Jutro robie Twoja salatke! Mniam.

    OdpowiedzUsuń