100 g herbatników - użyłam petit beurre'ów
50 g stopionego masła
500 g białej czekolady, rozpuszczonej*
250 ml śmietany kremówki
250 g serka śmietankowego - użyłam 1 Philadelphii i 1 serka Łaciatego
250 g mascarpone
125 g cukru - NA SZCZĘŚCIE użyłam znacznie mniejszej ilości. Zakładam, że poszło max 40 gramów
Do dekoracji:
maracuja
truskawki
lub jakiekolwiek inne owoce, najlepiej kwaskowate w smaku.
Ciastka rozdrobnić w mikserze. Wlać roztopione masło. Porządnie wymieszać.
Masę przełożyć do foremki o średnicy 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć.
Wstawić do lodówki.
W mikserze połączyć pozostałe składniki. Masę wylać na spód z herbatników.
Wstawić do lodówki na 3 godziny, a najlepiej na całą noc
Podawać z owocami
* białą czekoladę najlepiej rozpuszczać na parze z odrobiną śmietany.
z białą czekoladą? ale cudnie wygląda..
OdpowiedzUsuńa co tam, ze kaloryczne, raz kiedyś kozie śmierć :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Biedna koza :D
Usuńsuper przepis i super sernik. Zaraz notuję przepis !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Obłędna ta bomba... Kusisz ogromnie!
OdpowiedzUsuńRobię co w mojej mocy :DDD
Usuńb.dobre,ale musi być w zamrażarce
OdpowiedzUsuń