parę innych składników :)
2 puszki ciecierzycy (można też samodzielnie ugotować :) )
1 puszka fasolki szparagowej - dwukolorowej (w sezonie świeża mile widziana)
10 suszonych pomidorów
2 łyżki papryczek jalapeno
2 świeże pomidory
1 puszka dobrego tuńczyka ww oleju
kilka łyżek kaparów
sos:
1 łyżka oleju spod pomidorów
2 łyżki oliwy cytrynowej
2 łyżki octu z pomidorów
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka musztardy z suszonymi pomidorami
sól (niedużo)
pieprz
Fasolkę i ciecierzycę opłukać i osączyć.
Tuńczyka osączyć.
Pomidory suszone rozdrobnić.
Pomidory świeże pokroić w kostkę.
Papryczki jalepeno posiekać drobno.
Wsio wrzucić do miski :D, dodać kapary i tuńczyka.
Schłodzić.
Składniki sosu połączyć, dokładnie wymieszać.
Polać sosem. Zajadać
rozpusta... ale ja rozpustnica jestem ;)
OdpowiedzUsuńPozdrwiamy serdecznie
Tapenda
tam od razu rozpusta :D
UsuńJa ostatnio wsuwam wszystko co ma tunczyka i suszone pomidory. Jutro robie Twoja salatke! Mniam.
OdpowiedzUsuńSmakowała? :)
Usuń