piątek, 5 października 2012

Kurza pierś, sambal oelek i musztarda

Bardzo szybkie i proste danie.

2 (podwójne) kurze piersi
Marynata:
2 łyżeczki sambal oelek
3 łyżki oliwy
3 łyżeczki musztardy
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki sosu sojowego
pieprz


Piersi ponacinać.
Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso i odstawić na jakieś 2 h.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Mięso piec około 30 minut.
W trakcie pieczenia można je podlać niewielką ilością wody


2 komentarze:

  1. Jeśli był ogień w "paszczy", to by mi smakowało :D

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko zależy od odporności rzeczonej paszczy.
      Nasza wyparzona to ledwie poczuła ostrość :D

      Usuń