Kolejny przepis Ainsleya Harriota z książki Feel - Good Cookbook
500 g ziemniaków
kawałek (dowolnej wielkości) fety
1 czerwona cebula
Sos:
1 ząbek czosnku
garść rukoli
pół pęczka natki
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki musztardy Dijon
4 łyżki oliwy
4 fileciki anchois (użyłam łyżki pasty z anchois)
pieprz
Ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Przestudzić i obrać ze skóry
Pokroić w spora kostkę
Cebulę posiekać.
Fetę pokroić.
Składniki na sos zmiksować.
Ziemniaki wymieszać z sosem. Sypnąć cebulą i fetą.
Schłodzić
wygląda bardzo smakowicie :-)
OdpowiedzUsuńjakąś chwilę zastanawiałam się co to znaczy "sosziksować" :-D
Anno, już poprawiłam :D
OdpowiedzUsuńmmm, ładniutko :)
OdpowiedzUsuń