piątek, 12 października 2012

Sałatka ziemniaczana z fetą i zielonym sosem

Kolejny przepis Ainsleya Harriota z książki Feel - Good Cookbook
 
500 g ziemniaków
kawałek (dowolnej wielkości) fety
1 czerwona cebula

Sos:
1 ząbek czosnku
garść rukoli
pół pęczka natki
sok z połowy cytryny
2 łyżeczki musztardy Dijon
4 łyżki oliwy
4 fileciki anchois (użyłam łyżki pasty z anchois)
pieprz

Ziemniaki umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Przestudzić i obrać ze skóry
Pokroić w spora kostkę

Cebulę posiekać.

Fetę pokroić.
Składniki na sos zmiksować.
Ziemniaki wymieszać z sosem. Sypnąć cebulą i fetą.
Schłodzić
 

4 komentarze:

  1. wygląda bardzo smakowicie :-)
    jakąś chwilę zastanawiałam się co to znaczy "sosziksować" :-D

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam przepraszam ze tutaj, ale przygotowuję badanie na temat zakupu produktów spożywczych i roli reklamy oraz internetu w tej kwestii. Moja prośba: poświęćcie 3-4 minuty i wypełnijcie ankietę z zamkniętymi pytaniami: http://moje-ankiety.pl/respond-31422.html

    OdpowiedzUsuń