środa, 4 kwietnia 2012

Bo w prostocie siła. Fasola + tuńczyk


Nie ma łatwiejszej sałatki .

2 puszki fasoli cannellini.
Jak ktoś ma czas i ochotę to może, rzecz jasna, użyć fasoli suszonej, namoczyć, ugotować itp. Ja niestety jestem wielbicielką fasoli puszkowej.
2 puszki tuńczyka w oleju (i tu włączają się me osobiste gusta - do tej sałatki MUSI być tuńczyk włoski,)
1 czerwona cebula
sól
sporo pieprzu

Fasolę osączyć.
Tuńczyka podziabać widlecem ;)
Cebulę pokroić. W dowolny kształt ;)

Wszystko wymieszać, doprawić szczyptą soli i pieprzem.
Koniec :)

5 komentarzy:

  1. Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
    radosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
    smacznego jajka, mokrego dyngusa,
    a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
    Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej!
    Bernadeta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za życzenia.
      Odwzajemniam się życzeniami zdrowych i spokojnych Swiąt :)

      Usuń
  2. Puszkę z fasolą i ciecierzycą zawsze mam zimą w szafce, bo uważam, że to świetna baza do pysznych sałatek. Za tuńczykiem nie przepadam, ale puszka musi też być. Lubię Twoje przepisy.

    coralin

    OdpowiedzUsuń
  3. też robie tę sałatkę, używam tylko czerwonej fasoli, oczywiście z puszki i natkę pietruszki. kiedys w zapomniałam dodać tuńczyka. Czegos brakowało...ale połapaliśmy sie dopiero przy ostanim ziarenku, wniosek bez tuńczyka też jest ok:D to pewnie tak na nas wpłynelo wino. Pozdrawiamy Tapenda

    OdpowiedzUsuń