Nie ma łatwiejszej sałatki .
2 puszki fasoli cannellini.
Jak ktoś ma czas i ochotę to może, rzecz jasna, użyć fasoli suszonej, namoczyć, ugotować itp. Ja niestety jestem wielbicielką fasoli puszkowej.
2 puszki tuńczyka w oleju (i tu włączają się me osobiste gusta - do tej sałatki MUSI być tuńczyk włoski,)
1 czerwona cebula
sól
sporo pieprzu
Fasolę osączyć.
Tuńczyka podziabać widlecem ;)
Cebulę pokroić. W dowolny kształt ;)
Wszystko wymieszać, doprawić szczyptą soli i pieprzem.
Koniec :)
Najserdeczniejsze życzenia zdrowych,
OdpowiedzUsuńradosnych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy,
smacznego jajka, mokrego dyngusa,
a także odpoczynku w rodzinnym gronie.
Niech każdy z nas wykorzysta ten czas jak najlepiej!
Bernadeta
Bardzo dziękuję za życzenia.
UsuńOdwzajemniam się życzeniami zdrowych i spokojnych Swiąt :)
Puszkę z fasolą i ciecierzycą zawsze mam zimą w szafce, bo uważam, że to świetna baza do pysznych sałatek. Za tuńczykiem nie przepadam, ale puszka musi też być. Lubię Twoje przepisy.
OdpowiedzUsuńcoralin
też robie tę sałatkę, używam tylko czerwonej fasoli, oczywiście z puszki i natkę pietruszki. kiedys w zapomniałam dodać tuńczyka. Czegos brakowało...ale połapaliśmy sie dopiero przy ostanim ziarenku, wniosek bez tuńczyka też jest ok:D to pewnie tak na nas wpłynelo wino. Pozdrawiamy Tapenda
OdpowiedzUsuńFasola rulez i tyle :D
Usuń