piątek, 26 lipca 2013

Czas na kurki. Z makaronem

500 g świeżych kurek
400 g makaronu
pół pęczka natki
2 łyżki serka typu Philadelphia
1 kieliszek whiskey
2 szalotki
1 ząbek czosnku
szczypta chili (niekoniecznie)
sól
pieprz
oliwa
świeżo starty parmezan

Kurki oczyścić i nieco rozdrobnić.
Makaron gotować w osolonej wodzie
Natkę posiekać drobno

Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić je na rozgrzaną oliwę razem z chili, przesmażyć.
Dodać kurki, ponownie przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem
Podlać alkoholem.
Podlać kilkoma łyżkami wody spod makaronu.
Poddusić chwilę.
Dodać serek, wymieszać.
Wsypać natkę, wymieszać

Dodać odcedzony makaron i parmezan.
Zajadać.



6 komentarzy:

  1. O mamusiu, alez mi narobilas smaka na kurki!

    OdpowiedzUsuń
  2. pysznie :) pozdrawiam i zapraszam na dania z grilla http://www.zgrilla.pl/biala-kielbasa-z-grilla-w-sosie-musztardowo-chrzanowym/

    OdpowiedzUsuń
  3. cudowny wypasik ;)

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  4. Pozostawie bez komentarza, ale z małym śladem, że mi się podoba:)

    OdpowiedzUsuń