500 g świeżych kurek
400 g makaronu
pół pęczka natki
2 łyżki serka typu Philadelphia
1 kieliszek whiskey
2 szalotki
1 ząbek czosnku
szczypta chili (niekoniecznie)
sól
pieprz
oliwa
świeżo starty parmezan
Kurki oczyścić i nieco rozdrobnić.
Makaron gotować w osolonej wodzie
Natkę posiekać drobno
Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić je na rozgrzaną oliwę razem z chili, przesmażyć.
Dodać kurki, ponownie przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem
Podlać alkoholem.
Podlać kilkoma łyżkami wody spod makaronu.
Poddusić chwilę.
Dodać serek, wymieszać.
Wsypać natkę, wymieszać
Dodać odcedzony makaron i parmezan.
Zajadać.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńO mamusiu, alez mi narobilas smaka na kurki!
OdpowiedzUsuńpysznie :) pozdrawiam i zapraszam na dania z grilla http://www.zgrilla.pl/biala-kielbasa-z-grilla-w-sosie-musztardowo-chrzanowym/
OdpowiedzUsuńcudowny wypasik ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Pozostawie bez komentarza, ale z małym śladem, że mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńTakie ślady też bardzo mile widziane :)
Usuń