piątek, 19 lipca 2013

Niby chili con carne

"Niby" bo z oryginałem ma niewiele wspólnego :). To taka domowa, bardzo uproszczona wersja.

500 g dobrej wołowiny
4 szalotki
3 ząbki czosnku
1 papryczka chili świeża
2 łyżki oliwy / oleju
2 puszki pomidorów
papryka w proszku
1 puszka czerwonej fasoli
sól
pieprz

nachos
cheddar
papryczki jalapeno z zalewy

Mięso zmielić lub posiekać.
Cebulę i czosnek posiekać drobno i obsmażyć na oliwie /oleju
Dodać papryczkę (też drobno pokrojoną)
Wrzucić mięso, porządnie  przesmażyć.
Zalać pomidorami.  Dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem.
Pod koniec gotowania dodać fasolę

Podawać z nachosami, startym na tarce o grubych oczkach cheddarem i papryczkami jalepeno


3 komentarze: