Do wczorajszej zupy z białych szparagów zakręciłam schab z zielonym pieprzem i podałam go z zielonymi szparagami z parmezanem.
2 pęczki zielonych szparagów
2 pomidory
garść rukoli
sok i skórka z 1 cytryny
pół ząbka czosnku
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
kawałek parmezanu lub grana padano
Banał nad banały, ale dobrze wchodzi :)
Szparagi gotować w osolonej wodzie 5 - 6 minut.
Wystudzić.
Pomidory pokroić w kostkę
Rukolę umyć i osuszyć.
Zrobić lekki winegret z oliwy, czosnku i cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Szparagi ułożyć na rukoli. Przykryć pomidorami. Parmezan / granę zetrzeć.
Całość skropić sosem.
Prościzna, prawda?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz