środa, 1 czerwca 2011

Mozzarella z piekarnika





Porcja dla 4 osób


4 pomidory
4 mozzarelle
8 plastrów szynki parmeńskiej (może być tez każda inna :) ( no może niekoniecznie konserwowa)
oliwa
sól
pieprz


Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Pomidory obrać ze skory i pokroić w dość duże kawałki
Mozzarellę zawinąć w plaster szynki. Mozzarellę włożyć do niedużego żaroodpornego naczynia, obłożyć pomidorami, skropić oliwą (kilka kropel wystarczy), doprawić i wstawić na 10 - 15 min do piekarnika.



5 komentarzy:

  1. no mam pomysł :) ukochałabym tym daniem moją mamę! dodaję sobie do zakładek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniale wygląda. Musi być pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pomysłowe, muszę kiedyś wypróbować ten przepis.

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam w podobny sposób camemberta, ale mozzarelli jeszcze nie. Apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń