środa, 2 marca 2011

Omlet na ostro


2 łyżki oleju roślinnego
1 średnia cebula
1 ząbek czosnku
2 papryczki chili – pozbawione pestek (lub 1 z pestkami)
½ łyżeczki zmielonych ziaren kminu
1 pomidor
1 ziemniak
Garść mrożonego groszku (niekoniecznie)
2 jajka
30 g startego żółtego sera
Kolendra (niekoniecznie)

Ziemniaka, obrać, pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.
Pomidora obrać, pokroić w kostkę
Czosnek, chili i cebulę zmiksować,Groszek ugotować
Rozgrzać olej, wrzucić zmiksowaną masę, dodać kmin, przesmażyć (1-2 minuty). Dodać kolendrę, ziemniaka, groszek. Znowu przesmażyć.
Wlać roztrzepane jajka.
Usmażyć omlet :D
Posypać żółtym serem i zajadać.
Taka ilość wystarczy na 2 osoby.




3 komentarze: