środa, 4 stycznia 2012

Znów kapusta, ale tym razem biała



na ostro, a jakże by inaczej ;-)

Nic odkrywczego, ale dobrze wchodzi



Kapusta poszatkowana – u nas niecałe pół główki (starcza na dwa obiady)

Garść orzeszków. Najlepsze będą solone


Składniki sosu:


6 – 7 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
1 papryczkę chili (częściowo pozbawiona pestek)
Kilka łyżek octu cydrowego
Łyżka oliwy
Sól, pieprz


ww składniki zmiksować . Zalać sosem kapustę i odstawić, żeby całość się przegryzła.
Posypać orzeszkami

3 komentarze:

  1. Jak to nic odkrywczego?! :P Kapusta z orzeszkami? Muszę wypróbować, bo czuję, że mi posmakuje. Tylko octu cydrowego brak - mam do wyboru słodowy lub balsamico, poradzisz który będzie lepszy?
    ankafaka

    OdpowiedzUsuń
  2. Balsamiczny zbyt wyraźny, lek słodowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. A to nowość ;) Takiego połączenia jeszcze nie jadłam :) Spieszę nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń