na ostro, a jakże by inaczej ;-)
Nic odkrywczego, ale dobrze wchodzi
Kapusta poszatkowana – u nas niecałe pół główki (starcza na dwa obiady)
Garść orzeszków. Najlepsze będą solone
Składniki sosu:
6 – 7 pomidorków koktajlowych
2 ząbki czosnku
1 papryczkę chili (częściowo pozbawiona pestek)
Kilka łyżek octu cydrowego
Łyżka oliwy
Sól, pieprz
2 ząbki czosnku
1 papryczkę chili (częściowo pozbawiona pestek)
Kilka łyżek octu cydrowego
Łyżka oliwy
Sól, pieprz
ww składniki zmiksować . Zalać sosem kapustę i odstawić, żeby całość się przegryzła.
Posypać orzeszkami
Posypać orzeszkami
Jak to nic odkrywczego?! :P Kapusta z orzeszkami? Muszę wypróbować, bo czuję, że mi posmakuje. Tylko octu cydrowego brak - mam do wyboru słodowy lub balsamico, poradzisz który będzie lepszy?
OdpowiedzUsuńankafaka
Balsamiczny zbyt wyraźny, lek słodowy :)
OdpowiedzUsuńA to nowość ;) Takiego połączenia jeszcze nie jadłam :) Spieszę nadrobić :)
OdpowiedzUsuń