czyli sałatka mojej Mamy
1/2 główki kapusty czerwonej
2 jabłka1/2 główki kapusty czerwonej
1 czerwona cebula
1/3 szklanki mrożonych wiśni (bez pestek)
2 łyżki chrzanu
1,5 łyżki rodzynek
sok z 1 cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka cukru, sól
Kapustę poszatkować i wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 3 minuty. Osączyć.
Jabłka (obrane ) pokroić w kostkę. Cebulę w piórka. Sparzyć rodzynki.
Kapustę wymieszać z jabłkami, cebulą, rodzynkami , wiśniami, chrzanem i oliwą.
1/3 szklanki mrożonych wiśni (bez pestek)
2 łyżki chrzanu
1,5 łyżki rodzynek
sok z 1 cytryny
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka cukru, sól
Kapustę poszatkować i wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 3 minuty. Osączyć.
Jabłka (obrane ) pokroić w kostkę. Cebulę w piórka. Sparzyć rodzynki.
Kapustę wymieszać z jabłkami, cebulą, rodzynkami , wiśniami, chrzanem i oliwą.
Tego mi trzeba było ! Zawsze robię kapustę czerwona tak samo: z cebulą i ogórkami kiszonymi. te wypróbuje na pewno:) Dziękuję :)
OdpowiedzUsuńKlikaf, a podziel się swoim przepisem. Kocham wszystko co zawiera ogórki kiszone :)
OdpowiedzUsuń