wtorek, 23 listopada 2010

Makaroniara ze mnie




to akurat nie nowość :D

Najpierw
spaghetti alle vongole
bez przepisu bo już był :) mogę podlinkować

Wreszcie udalo mi się je nabyć w Polsce. Niech żyje Makro.. będę tam jeździć chociazby po vongole .. po polsku zwane sercówkami .. o ile się nie mylę
Tagliatelle z kurkami.

Kurki – teraz to już niestety tylko mrożone. Ale dobre i to
Tagliatelle
Łyżka śmietany
1 opakowanie szafranu
Kieliszek białego wina
1 – 2 szalotki posiekane drobno
Oliwa
natka
Pieprz, sól

Oliwa na patelnię, na oliwę szalotka, na szalotkę kurki (wrzucałam zamrożone). Poddusić, podlać winem
Szafran rozmieszać z odrobiną wody, wlać do śmietany
Śmietanę dodać do grzybów
Doprawić całość do smaku solą i pieprzem. Sypnąć natką.
Wymieszać z ugotowanym makaronem.
Już :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz