Makaron – pół kilograma
250 g sera ricotta
1 cytryna – sok i skórka
Spora garść świeżej bazylii
Pół ząbka czosnku
Sól
Pieprz
Parmezan
I teraz jeden z krótszych przepisów
Wszystkie składniki (oprócz makaronu ;-) ) zmiksować.
Rozcieńczyć niewielką ilością wody spod gotującego się makaronu
Ugotowany makaron natychmiast wymieszać z sosem
no i teraz będę siedzieć i myśleć o makaronie :)
OdpowiedzUsuńpysznosci:) to ja poprosze porcyjnke:)
OdpowiedzUsuńkrótki przepis ale za to jaki ciekawy :)
OdpowiedzUsuńWyglądają tak wspaniale, że chciałoby się wchłonąć :) Teraz chyba muszę kupić ricottę.
OdpowiedzUsuńchętnie bym spróbowała
OdpowiedzUsuńPysznosci, obawiam sie jednak, ze facet mi sie tym nie naje. ;) Choc cytrynowe dania uwielbia, risotto moglby tonami wcinac. Ale sprobuje. Jak bedzie mu burczalo w brzuchu pol godziny po obiedzie, to doje. ;))))
OdpowiedzUsuńMy takie dania jemy w hurtowych wręcz ilościach ;-)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis :)
OdpowiedzUsuńMarge czy rikottę można czymś zastąpić?
OdpowiedzUsuńCzesiu, teoretycznie nie - ma ona specyficzny.. brak smaku :D
OdpowiedzUsuńPraktycznie można czym chcesz- serkiem typu philadelphia, mascarpone czy jakimś gładkim twarożkiem
Jakże prosty przepis, a jak pięknie wygląda i domyślam się, że równie cudownie smakuje :)
OdpowiedzUsuń