wtorek, 1 czerwca 2010

Szparagi i suszone pomidory.


2 pęczki zielonych szparagów
1 pęczek rzodkiewki
SOS:
pół sloika suszonych pomidorów
oliwa spod ww pomidorów
garść bazylii
garść mięty
2 ząbki czosnku
pieprz
ciut octu balsamiczego (może być smakowy)
Szparagi umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Te były cieniutkie, wystarczyło im 7 minut.
Wystydzić. Składniki sosu zmiksować. Rzodkiewki pokroić. Szparagi polać sosem, dorzucić rzodkiewki

4 komentarze:

  1. dwie składniki w których jestem zakochana- szparagi (mmm..) no i pomidorki suszone, które mogłabym jeść i jeść..

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie połączenie. Wypróbuję już wkrótce, bo składniki są i wielka ochota.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry,

    Serdecznie zapraszamy do przygotowania wybranej tajskiej potrawy i zaprezentowania się na naszej stronie.
    Jeśli prześle nam Pani przepis i kilka zdjęć z przygotowania potrawy (oraz oczywiście efekt końcowy) z przyjemnością zamieścimy je na naszej stronie w dziale poświęconym tajskim kulinariom.

    Szanujemy prawa autorskie i każdy nadesłany materiał podpiszemy w wybrany przez Panią sposób. Chętnie umieścimy także link do Pani bloga, co z pewnością zaowocuje jeszcze większą ilością fanów i stałych czytelników.

    Zapraszamy do zaprezentowania Pani pasji i umiejętności szerszemu gronu!

    Zespół abcTajlandia
    www.abctajlandia.pl
    kontakt: oliff@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń