2 pęczki zielonych szparagów
1 pęczek rzodkiewki
SOS:
pół sloika suszonych pomidorów
oliwa spod ww pomidorów
garść bazylii
garść mięty
2 ząbki czosnku
pieprz
ciut octu balsamiczego (może być smakowy)
Szparagi umyć, oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Te były cieniutkie, wystarczyło im 7 minut.
Wystydzić. Składniki sosu zmiksować. Rzodkiewki pokroić. Szparagi polać sosem, dorzucić rzodkiewki
wielkie mniam!
OdpowiedzUsuńdwie składniki w których jestem zakochana- szparagi (mmm..) no i pomidorki suszone, które mogłabym jeść i jeść..
OdpowiedzUsuńŚwietnie połączenie. Wypróbuję już wkrótce, bo składniki są i wielka ochota.
OdpowiedzUsuńDzień dobry,
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszamy do przygotowania wybranej tajskiej potrawy i zaprezentowania się na naszej stronie.
Jeśli prześle nam Pani przepis i kilka zdjęć z przygotowania potrawy (oraz oczywiście efekt końcowy) z przyjemnością zamieścimy je na naszej stronie w dziale poświęconym tajskim kulinariom.
Szanujemy prawa autorskie i każdy nadesłany materiał podpiszemy w wybrany przez Panią sposób. Chętnie umieścimy także link do Pani bloga, co z pewnością zaowocuje jeszcze większą ilością fanów i stałych czytelników.
Zapraszamy do zaprezentowania Pani pasji i umiejętności szerszemu gronu!
Zespół abcTajlandia
www.abctajlandia.pl
kontakt: oliff@gazeta.pl