poniedziałek, 14 czerwca 2010

"Tagliatelle" z cukinii


3 cukinie
Pomidorki koktajlowe
Ząbek czosnku
Pól suszonej papryczki chili / peperoncino
Ocet balsamiczny
Garść orzeszków pinii
Świezy tymianek
Oliwa
Cytryna
Sól
Pieprz

Cukinię pokroić w cieniutkie paski, najwygodniej jest to zrobić obieraczką.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cały ząbek czosnku i papryczkę. Przesmażyć, czosnek wyjąć. Wrzucić cukinię i orzeszki pinii, smażyć kilka minut.
Skropić sokiem z cytryny. Dodać tymianek
Doprawić do smaku.
Przestudzić (chociaż na ciepło też smaczna)
Polać octem balsamicznym – ilość wg uznania
Podawać z pomidorkami

3 komentarze:

  1. O aptycznie wyglada, robie podobnie tylko bez orzeszkow..zawsze zapominam kupic;p

    OdpowiedzUsuń
  2. te kolory na Twoich talerzach są uzależniające.

    OdpowiedzUsuń