środa, 20 lutego 2013

Kapusta z czarnuszką. Na ciepło

wg Anjum Anand

1 łyżka oleju (Anjum proponuje musztardowy)
szczypta asafetydy
pół łyżeczki gorczycy
pół łyżeczki czarnuszki (dałam więcej bo b. lubimy jej smak)
1 - 2 suszone papryczki chili - w całości
1 łyżeczka soczewicy  urad dal (pominęłam)
1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych
10 - 15 liści curry (użyłam suszonych)
pół kapusty, drobno posiekanej
sól

Rozgrzać olej. Dodać asafetydę, gorczyce i czarnuszkę. Smażyć około 30 sekund. Dodać chili, soczewicę i orzeszki. Zmniejszyć gaz i smażyć aż soczewica zacznie się rumienić. Dodać liście curry, kapustę i sól.
Smażyć  3 minuty, przykryć garnek i dusić przez kolejne 6 - 7 minut.

1 komentarz: