czwartek, 22 grudnia 2011

Łosoś w chrupiącej panierce




Wyjątkowo prosty i smakowity sposób na łososia. Gości na naszym stole już od dawna. Dziwne, że do tej pory nie wrzuciłam na niego przepisu.

Nadrabiam zatem

3 kawałki łososia

20 g miękkiego masła

2 łyzeczki musztardy (u nas Dijon)

skórka z 1 cytryny
kilka kropli soku z cytryny

sól

pieprz

Kilka garści lekko pokruszonych płatków kukurydzianych.



Piekarnik rozgrzać do 200 stopni

Masło wymieszać z musztardą, skórką i sokiem z cytryny, solą i pieprzem

Masą posmarować łososia

Obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych

Piec 20 minut

2 komentarze:

  1. O tak, łosoś to pychotka. I jeszcze ta chrupiąca panierka - moje kubki smakowe już oszalały ;)

    OdpowiedzUsuń