pęczek rzodkiewek
świeża kolendra
1 czerwona cebula
2 łyżki soku z pomarańczy
sok z 1 limonki
kawałeczek chili
ciut oliwy
nieco cukru
sól
pieprz
Rzodkiewki pokroić w paseczki.
Chili pokroić drobno
Połączyć sok z pomarańczy, sok z limonki, oliwę i cukier. Dokładnie wymieszać
Dodać cebulę, wymieszać, odstawić na kilkanaście minut.
Dodać rzodkiewkę, chili i posiekaną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem
Schłodzić
Ta sałatka musi być pyszna! :)
OdpowiedzUsuńciekawe, ciekawe ! Ja do tej pory na żywca rzodkiewki wsuwałam :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapendad
Te też takie całkiem martwe nie są ;)
OdpowiedzUsuńO! bardzo ciekawa ,musze wypróbowac :)
OdpowiedzUsuń