poniedziałek, 15 czerwca 2015

Rzodkiewka ciut inaczej

pęczek rzodkiewek
świeża kolendra
1 czerwona cebula
2 łyżki soku z pomarańczy
sok z 1 limonki
kawałeczek chili
ciut oliwy
nieco cukru
sól
pieprz

Rzodkiewki pokroić w paseczki.
Chili pokroić drobno
Połączyć sok z pomarańczy, sok z limonki, oliwę i cukier. Dokładnie wymieszać
Dodać cebulę, wymieszać, odstawić na kilkanaście minut.
Dodać rzodkiewkę, chili i posiekaną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem
Schłodzić



4 komentarze:

  1. Ta sałatka musi być pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe, ciekawe ! Ja do tej pory na żywca rzodkiewki wsuwałam :D

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapendad

    OdpowiedzUsuń
  3. Te też takie całkiem martwe nie są ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. O! bardzo ciekawa ,musze wypróbowac :)

    OdpowiedzUsuń